consejos teletrabajo

La situació de crisi generada pel COVID-19 ha provocat un nou context per a molts treballadors: estan més sols o aïllats per desenvolupar les seves tasques laborals, o tot el contrari, estan intentant compaginar i conciliar família i treball.

És cert que les conseqüències del coronavirus són realment negatives. Però «temps de crisi, temps d’oportunitats». L’estat d’alarma també pot tenir un impacte positiu en la manera en què treballem i ens relacionem amb els altres.

El teletreball és la peça angular del canvi en els entorns laborals. Si aconseguim organitzar-nos bé, comptar amb les eines adequades, seguir els consells que ens ofereixen els especialistes, podrem abordar aquesta etapa amb una productivitat i efectivitat sense precedents.

Hi ha certs beneficis psicològics treballant des de casa: la pressió es rebaixa, la competitivitat entre companys es dilueix i es crea un nou escenari en el qual cada persona se centra en les seves tasques al mateix temps que comparteix allò necessari per a la bona gestió de l’equip.

A continuació, oferim una sèrie de recomanacions per a les persones que estan teletreballant a casa a causa d’un nou context social i que necessiten les eines per gestionar-lo d’una manera fàcil i ràpida.

Volem ajudar-te a transitar amb èxit aquest nou repte, fent aflorar la teva millor versió, convertint aquesta situació en una oportunitat per a nous aprenentatges.

consells teletreball

Consells per al teletreball davant el coronavirus

  • Sigues productiu

El teletreball no està renyit amb la productivitat, tot el contrari. Podem ser més productius que mai. Necessites identificar aquells moments del dia que tens més claredat i que ets més resolutiu per poder traslladar-lo al teu nou entorn, així com acompanyar-te de les eines tecnològiques que et permetin ser més efectiu.

  • Gestiona les teves emocions

La gestió de les teves emocions també és important. Aquestes setmanes les emocions estan a flor de pell. És imprescindible saber reconèixer les emocions que ens poden ajudar i aquelles que ens bloquegen per potenciar unes i superar altres.

  • Cuida el teu estat

En aquest puja i baixa d’emocions, saber mantenir un estat d’ànim òptim per abordar aquest nou repte resulta essencial. La gestió de l’estrès i incrementar la teva positivitat són dos grans aliats per transitar amb èxit el teletreball.

  • Genera relacions d’èxit

La comunicació i la col·laboració entre els diferents membres d’un equip és més important que mai. És fonamental seguir mantenint un ambient saludable, promoure la tolerància, la confiança i l’entesa i ser efectiu en l’adaptació al canvi.

  • Connecta amb la teva creativitat

La proposta de solucions creatives a l’entorn laboral poden marcar la diferència en el dia a dia del teu treball a distància: estem parlant des de comptar amb plataformes digitals com Microsoft 365 que ens ajuden a desplegar tot el nostre potencial creatiu fins a saber reconèixer el nostre propi. Tots el tenim, a la nostra manera i aplicat a diferents coses. És hora d’afavorir el pensament creatiu i l’actitud proactiva.

  • Dissenya el teu pla d’acció

L’èxit del teletreball s’aconsegueix organitzant la teva feina a partir de prioritats, per àrees temàtiques i imprevistos. Així mateix, adoptant tot tipus de canvis des d’una perspectiva global, perfeccionant competències digitals i potenciant el desenvolupament d’habilitats i competències en l’àmbit professional, relacional i emocional.

Compta amb el suport de Gesem per a la implementació de tot allò que et permetrà abordar el treball des de casa amb èxit i sense cap impediment. Aquest és el moment perfecte per avançar-se al futur.